Zeil Zorgeloos

Algemene vaarinformatie Meester B

Het schip
De Meester B is een volledig zeewaardig schip waarbij veiligheid en comfort voorop staan. Het schip is uitgerust met een Volvo-Penta motor, D2-40, van 39 pk en een verzwaarde loden kiel. Alle lijnen zijn heel eenvoudig vanuit de kuip te bedienen. Het rolgrootzeil laat zich gemakkelijk inrollen vanuit de veilige kuip en de genua is door middel van de Furlex electrische rolfok eenvoudig in te rollen. Dit gaat elektrisch dmv druk knoppen op de stuurstand. Over de hele lengte van het schip bevinden zich life lines waardoor u ook, indien noodzakelijk, met hardere wind altijd veilig naar voren kunt. Op het schip treft u een zeer uitgebreide handleiding aan van de apparatuur, de zeil trim mogelijkheden en het vaargebied. Ook beschikt het schip over een elektrische boegschroef en een elektrische ankerlier met 40 meter ketting.

Vertrekpunt
Het schip ligt in de Strânwei 17 8754 HA Makkum Nederland. Vanuit de haven varen we direct het IJsselmeer op of we nemen de Lorentzsluizen naar de Waddenzee.

Vaargebied
Het vaargebied bestaat uit het IJsselmeer en de Waddenzee zowel het Nederlands als de Duitse Wadden. Zelfs kunnen naar Lowestoft of London, alles hangt natuurlijk van de weersvoorspellingen af en van Uw zeilervaringen.
Voor het bevaren van de Waddenzee hebben we voldoende kennis op het gebied van stromingen, getijden en navigatie, bovendien moeten we ook rekening houden met de diepgang van het schip. Texel, Vlieland en Terschelling liggen allemaal binnen ons bereik. Ameland en Schiermonnikoog behoren niet tot de mogelijkheden in verband met de diepgang.
Als U liever vaart op het IJsselmeer, dan zijn Medemblik, Enkhuizen, Makkum, Hindelopen en Stavoren gemakkelijk te bereiken zijn. Als we met de Meester B op de Noordzee gaan varen dient er nog wel iemand aan boord van de gasten tezijn met zeezeilervaring.

Verzekering
Het schip is allrisk verzekerd. Als U met een schipper vaart hoeft U zich geen zorgen temaken over een eventuele schade, er wordt geen waarborgsom ingehouden. Wij adviseren u altijd een annulerings en reisverzekering af te sluiten

Zeilervaring
Minimaal één ander bemanningslid, naast de schipper, dient over voldoende zeilervaring te beschikken als we de Noordzee opgaan richting Engeland of een directe tocht gaan ondernemen naar Helgoland. Indien u twijfelt over uw ervaring met betrekking tot zeilen, stromingen, getijden en/of navigatie, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Webdesign Rob Koning